top of page

CCV erkende Code 95 opleidingen

Digitale tachograaf

Deelnemers leren de digitale tachograaf te bedienen en de chauffeurskaart te gebruiken. Ze kennen de verplichtingen van de chauffeur ten aanzien van ritregistraties. Goede kennis van de rij- en rust tijden.

Rijvaardigheid (incl. het nieuwe rijden)

De training “Het Nieuwe Rijden” zorgt voor een beter inzicht in de factoren die de efficiency beïnvloeden in verhouding tot het brandstofverbruik en de veiligheid.

Rijoptimalisatie (Rijvaardigheidsanalyse)

Speerpunten in een schadepreventietraining zijn het reduceren van schade's, het manoeuvreren met vrachtauto's en het borgen van de vaardigheden in het gedrag van de chauffeur.

Rijoptimalisatie (Schadepreventie)

Deze opleiding is mogelijk voor alle chauffeurs met of zonder ervaring, voor alle voertuigcategorieën zoals vrachtauto, touringcar en taxi.

Lading zekeren

De chauffeur doet kennis op en leert vaardigheden leren voor het veilig vervoeren en zekeren van lading.

Autolaadkraan laden en lossen

De chauffeur leert veilig en efficiënt te werken met een autolaadkraan en de hijsmiddelen.

Geconditioneerd Vervoer

Indien een chauffeur bederfelijke goederen vervoert moet er worden voldaan aan steeds strengere eisen. Zowel wat de rijvaardigheid betreft en het handelen tijdens het laden en lossen.

Manoeuvreren

Tijdens het manoeuvreren leert de chauffeur zijn rijstijl te  optimaliseren en schades te beperken.

Veiligheidscertificaat vorkheftruck/ reachtruck

Veilig en efficiënt leren werken met de vorkheftruck voor de chauffeur en magazijnmedewerker. Via het EVC-traject zijn er diverse mogelijkheden!.

Veilig verplaatsen van lasten

De chauffeur leert het veilig kunnen verplaatsen van lasten en de risico's ervan te beperken.

ADR

Deze training is bestemd voor o.a. beroepschauffeurs van tankwagens die in het kader van Behaviour Based Safety een periodieke evaluatie van vaardigheden behoeven. (SQAS)

VCA (Basis & VOL)

Als u aan de slag gaat voor een aannemer, dan moet u in de meeste gevallen een B-VCA diploma hebben. Uw werkgever en opdrachtgevers willen dat er veilig wordt gewerkt, zodat niemand iets overkomt.

Bedrijfshulpverlening (BHV)

Met de inwerkingtreding van het Besluit Bedrijfshulpverlening op 1 januari 1994 is voor de werkgever de verplichting ontstaan één of meerdere werknemers aan te wijzen die de bedrijfshulp-verleningstaak op zich neemt.

Klantgerichte communicatie

De chauffeur is het visitekaartje van het bedrijf en heeft direct contact met de klanten. Ook binnen het bedrijf zal een chauffeur goed moeten kunnen communiceren met leidinggevenden en collega's.

Chauffeur LZV

Meer vracht en minder ritten. Met de introductie van de LZV (langere en zwaardere vrachtauto) lijkt een nieuw tijdperk te beginnen. De chauffeur leert hier alles over.

Behaviour Based Safety

Deze training is bestemd voor o.a. beroepschauffeurs van tankwagens die in het kader van Behaviour Based Safety een periodieke evaluatie van vaardigheden behoeven (SQAS)

Chauffeursdag

Deze training kan heel mooi gebruikt worden als personeelsdag. De chauffeursdag is een dag om samen met de chauffeurs items als veiligheid, welzijn en kwaliteit te ervaren.

Overige opleidingen

Opfristraining digitale tachograaf

In plus minus 2 uur wordt uw chauffeur (m.b.t. de digitale tachograaf) opgefrist en komt alles te weten over o.a.: bedienen tachograaf, manuele invoer, boot- treinfuntie, out of scope, minutenregel, VDO Counter, arbeidstijdenbesluit vervoer (rij- rusttijden, arbeidstijden)

Manuele (handmatige) invoer training 

Per 2 maart 2015 (vervallen Patronaal Attest) moet een chauffeur alle activiteiten welke hij heeft uitgevoerd terwijl hij zijn bestuurderspas niet heeft gebruikt, manueel (handmatig) toevoegen op zijn bestuurderspas. Met deze training leert de chauffeur hoe dit op de juiste manier moet doen.

Rijcapaciteitentest

Chauffeurs (welke een vrachtwagen besturen) hebben een zelfstandige baan. Om toch enige zekerheid te hebben over de rij prestaties, bijvoorbeeld bij het aannemen van nieuwe chauffeurs, kan de rijvaardigheid getest worden.

Inschrijven opleiding (u ontvangt na uw inschrijving een passende aanbieding)

U ontvangt zo spoedig mogelijk ons voorstel.

bottom of page