top of page

 

 

Om u op de hoogte te houden van wijzigingen, vernieuwingen en overige te melden zaken, kunt u hier onze nieuwsbrieven downloaden en/of kunt u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief, zodat u actueel nieuws automatisch in uw mailbox ontvangt.

NIEUWS

Wil je regelmatig onze nieuwsbrief ontvangen?

Meldt je dan nu vlug aan.

Nieuwsoverzicht

HBT Bronkhorst Transport Uddel ook digitaal op de juiste weg!

HBT internationaal Bulktransport timmert al decennia lang aan de weg en heeft als specialist een vooraanstaande positie weten te verwerven in Europa. Om de laatste ontwikkelingen te volgen bezoeken de medewerk(st)ers ook regelmatig beurzen en kennisbijeenkomsten. Zo bezocht Johan Kok als chauffeur bij HBT ook de beurs Transport Compleet in Hardenberg. De stand van Continental VDO werd ook niet overgeslagen. A1 Automotive gaf daar, als partner in business van Continental VDO, ook mooie prijzen weg en Johan won ………de hoofdprijs.

 

Een gratis opfristraining digitale tachograaf, niet alleen voor hemzelf maar ook voor al zijn collega chauffeurs. En dit zijn er maar liefst 45!

Op zaterdag 13 mei is deze training samen met Harold van Hunen, de opleidingschauffeur bij HBT,  georganiseerd. Ramon Beket trof er als trainer van A1 Automotive een groep van zeer gemotiveerde chauffeurs die met enthousiasme kennis wilde nemen van de laatste ontwikkelingen met betrekking tot de werking van de digitale tachograaf als ook over de wetgeving.

 

Ook de directeuren Arjo Bronkhorst en Gerard Schouten zijn ervan overtuigd dat het zinvol is om met regelmaat kennis te verrijken en te updaten. Deze buitenkans is dan ook met beide handen aangegrepen. Na afloop kijken ze bij HBT met veel plezier en waardering terug op een geslaagde training. Met de inzet van A1 Automotive, als specialist in tachografie en fleetmanagement oplossingen, zijn weer stappen vooruit gezet.

 

Immers is het zo in Nederland dat gemiddeld 75% van alle gemaakte overtredingen onbewust begaan wordt. Zaken zoals het niet- of verkeerd bedienen van de tachograaf, verkeerde- of geen manuele invoer, rijden zonder bestuurderskaart en het niet houden aan de rij- en rusttijden in combinatie met de arbeidstijden zorgen voor de meeste overtredingen, welke geconstateerd en voorkomen kunnen worden met TIS Web hét analyse & rapportage softwarepakket van VDO.

 

Door deze training en het inzicht, behoren veel onnodige overtredingen vanaf heden tot het verleden.

 

Daarmee begeeft HBT zich ook in digitale zin op de juiste weg!

 

Digitale tachograaftrainingen maken deel uit van het A1 totaalconcept

"Tachograaf Data Zonder Omkijken".

.

A1 Automotive op Transport Compleet 2017 Hardenberg

Het team van A1 Automotive vind je op de beurs Transport Compleet op stand 124 Hal 1 bij onze partner in business Continental VDO. Transport Compleet wordt van 21-23 maart 2017 gehouden in de evenementenhal Hardenberg. Kom langs om je aan te melden voor de VDO Tachodatacheck en maak kans op een gratis chauffeurstraining, gratis VDO DAB+ radio's en VDO smartlinks. Graag tot ziens in Hardenberg.

Nu beschikbaar: Tachograaf trainingen incl. IBKI examen

Bron: A1 Automotive/ VDO - 5 augustus 2016

Om deze eis te toetsen is in artikel 12 opgenomen dat u als tachograaf installateur in het bezit moet zijn van een diploma en bevoegdheidspas om werkzaamheden aan tachografen te mogen verrichten en om af te kunnen melden. Om in het bezit te komen van een RDW-bevoegdheidspas moet u voor 1 januari 2017 een erkend IBKI examen afleggen.

Inspectie over Code 95: 'Wij gaan streng controleren'

Bron: Logistiekprofs.nl - 1 augustus 2016

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft er geen boodschap aan dat sommige chauffeurs mogelijk niet op tijd aan Code 95 kunnen voldoen. “Wij gaan streng controleren en kennen geen pardon”, aldus de ILT tegenover de Telegraaf.

28 dagen regeling uitgebreid - tijden invoeren op tachograaf

Bron: TTM - 20 juli 2016

De Europese Commissie heeft de regelgeving voor de (digitale) tachograaf op haar website verduidelijkt. Naar nu blijkt moeten chauffeurs van de afgelopen 28 dagen niet alleen de rij- en rusttijden kunnen laten zien, maar alle activiteiten. UPDATE – Het gaat niet om nieuwe wetgeving, maar om een extra duiding van de nieuwste tachograafverordening. 

Bevoegdheid tachograaftechnicus na 1 jan 2017

Bron: RDW - 4 juli 2016

Wanneer uw medewerker bevoegd is als tachograaftechnicus, krijgt hij van de RDW een bevoegdheidspas met bijbehorende pincode. Deze pas en pincode heeft uw medewerker nodig om een voertuig na 1 januari 2017 af te melden. Door het afnemen van een periodiek examen wordt de kennis van de tachograaftechnicus vastgesteld. Daarnaast wordt door de invoering van een bevoegdheidspas voor de tachograaftechnicus vastgelegd wie de melding heeft uitgevoerd in het RDW-register.

Wijziging tachograaf regelgeving per 2 maart 2016

Bron: RDW - 2maart 2016

Verplichting van het hebben van de juiste testapparatuur

Zoals hierboven is vermeld bij artikel 9 en 10, dienen, per 2 maart 2016, alle werkplaatsen, waarbij ijking/calibratie wordt uitgevoerd op tachografen waarbij een tweede snelheidssignaal aanwezig is (IMS), met de juiste testapparatuur te zijn uitgerust. Tijdens werkplaatsschouwingen zal vanaf 2 maart 2016 hierop gecontroleerd worden.

VDO past tachograaf aan naar praktijk 

Bron: TTM - 9 november 2015

VDO Continental heeft de digitale tachograaf vernieuwd. De DTCO 2.2 heeft tal van nieuwe functies. Zo bevat de nieuwe tachograaf geavanceerde functies voor optimale benutting van de rij- en rusttijden en snelle data downloads.

Duizenden chauffeurs moeten Code 95 nog halen

Bron: A1 Automotive - 5 november 2015

Het aantal chauffeurs dat voldaan heeft aan Code 95 is verdrievoudigd in vergelijking met begin 2014. Er is nog steeds een grote groep die de nascholing (nog) niet heeft afgerond. Voor hen dreigt een doemscenario.

volledige nascholing code95 (35 uur)

Bron: A1 - 3 augustus 2015

Laat door één partij de volledige CCV erkende Code95 (35 uur) verzorgen. Zo bent u geen kostbare tijd kwijt met het zoeken naar geschikte opleidingen bij verschillende partijen, maar neemt A1 Automotive u alle moeite uit handen. Het enige wat u hoeft te doen is een keuze te maken uit het ruime pakket aan opleidingen welke A1 Automotive aanbiedt en uw keuze kenbaar te maken.

bottom of page