top of page

Een poepie laten ruiken......

Met zo'n titel kan het onmogelijk een smakelijk verhaal worden. Maar inspiratie en motivatie komt niet altijd uit leuke gebeurtenissen. Je zult als drukbezette ondernemer onderweg zijn naar een mooie potentiële nieuwe relatie. Je hoofd zit vol met alle zaken die je bezighouden. Je rijdt als het ware op de automatische piloot en natuurlijk was je weer net te laat weg, maar met gepaste spoed kom je toch op tijd in de buurt van de locatie waarnaar je op weg naar toe was. En dan gebeurt er iets onverwachts. Je afspraak is een groot loonbedrijf prachtig gelegen tussen de landerijen aan een mooie lange weg met bomen. Geen mooie geplaveide weg maar meer een weg waarover met zwaar materieel de nodige gaten zijn achtergebleven. Je trapt op je rem en mindert snelheid. Maar juist dat speelt je onheil in de kaart. Zoals altijd komt het uit onverwachte hoek. Deze keer van boven. Voor je er erg in hebt zit je dak, je vooruit, je zijramen van je mooie, keurig onderhouden bedrijfsauto, waar je altijd vol trots mee onderweg bent, vol met................vogelpoep!

onder de vogelpoep

En dat terwijl je hem net gisteren blinkend uit de wasstraat hebt gereden. Toch even een aanslag op het goede humeur. Maar zoals iedere ondernemer laat je je niet uit het veld slaan door zo'n kleine tegenslag. Sterker nog. Je motivatie om er een leuk en goed gesprek van te maken is extra groot. Je moet immers nog de onvoorziene kosten van een extra wasbeurt voor je auto terugverdienen. Zo kan je immers niet bij andere relaties aankomen als je werkzaam bent in de automotive industrie. Na afloop direct bij aankomst op je bedrijf de vieze smurrie verwijdert. En dan die collega's die natuurlijk de grappen al klaar hebben en geen moment onbenut laten om de spot met je te drijven.

Ondanks alles heb je wel de opdracht binnengehaald waarmee de opdrachtgever geautomatiseerd downloads gaat maken van de tachograafdata en de bestuurderskaarten om deze geanalyseerd en wel direct te laten rapporteren in de mailbox bij de chauffeurs. Daarmee is een oplossing met meerwaarde voor de klant weer meer waard gebleken dan een kleine tegenslag. Het geeft je een goed gevoel. Je hebt ze allemaal letterlijk en figuurlijk weer een poepie laten ruiken! Vol gas door naar de volgende gewaardeerde relatie.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page