WEBSHOP

DTCO 2.2

Art.nr. 1381-.........
€625.00
Op voorraad
1
Productgegevens

DTCO 2.2 met geactiveerde VDO Counter en minutenregel

De Digitale Tachograaf

VDO is al sinds vele jaren marktleider in de tachograafsector en loopt voorop bij de ontwikkeling van de door de EC verplicht gestelde digitale tachograaf. Dit resulteerde in mei 2006 in de introductie van de eerste digitale tachograaf. De DTCO 1381 van VDO is een technologisch doorontwikkeld apparaat, normbepalend als het gaat om betrouwbaarheid, gebruiksvriendelijkheid en databeveiliging.

Sinds mei 2006 zijn er verschillende types van de DTCO op de markt gebracht en iedere nieuwe release had weer vernieuwde kenmerken. De eerste release was de DTCO 1.0 en sinds Oktober 2012 zijn we aanbeland bij de 2.0 versie, welke gebruik maakt van twee snelheidssignalen om zo fraude tegen te gaan. Daarnaast is het mogelijk om de 2.0 versie te updaten (met behulp van de CTCII) naar versie 2.0a, waarmee de VDO counter zichtbaar wordt in het display van de digitale tachograaf. Deze VDO Counter is een intelligente boordcomputer die de chauffeur op de hoogte houdt van zijn rij- en rusttijden.

Vanaf 2016 is er de 2.2 DTCO, waarbij manuele invoer via een app mogelijk is.

Ook is de 1 minutenregel (waarbij de rijtijd eerlijker wordt afgerond en een flinke rijtijdwinst op kan leveren) een vernieuwing vanaf de release 1.4.
Door een andere manier van afronden wordt rijtijd korter dan 29 seconden weggeschreven als de andere activiteit die binnen die kalenderminuut plaatsvond. In de dagelijkse praktijk betekent dit vooral bij distributiewerk een groot voordeel. Testen geven aan dat bij ritten met 20 tot 22 stops er op een hele werkdag meer dan een half uur aan rijtijd 'bespaard' wordt. Dat geeft de chauffeur meer ruimte om binnen de legale kaders van het rijtijdenbesluit zijn werk te doen. Pauzes zijn bijvoorbeeld veel eenvoudiger in te plannen door de tijdwinst.

Vanaf de release 1.3 is het mogelijk om een DLD (Download Device) te koppelen aan de digitale tachograaf, welke het op afstand uitlezen van de digitale tachograaf, maar ook de chauffeurskaarten mogelijk maakt.


Wij leveren de DTCO 2.2 (dus met geactiveerde Counter) voor alle merken en types. Indien u uw oude DTCO gaat vervangen voor het nieuwste model is het belangrijk om te weten welk type u nodig heeft.*


*Voor iedere analoge tachograaf wordt € 100,00 statiegeld in rekening gebracht. De oude tachograaf dient ingeleverd te worden met een kopie van de pakbon. Daarna zal het statiegeld worden gecrediteerd.


Bewaar dit product voor later

A1 AUTOMOTIVE

Je partner op tachograaf en fleetmanagement

gebied

Ben je op zoek naar een betrouwbare partner op tachograaf gebied?

Wil je een demonstratie van één van onze producten, diensten of software oplossingen?

Wil je een professionele opleiding laten verzorgen?

Neem dan meteen contact met ons op. Wij komen graag een keer bij je langs.

ONZE PARTNERS

A50 - Afslag Apeldoorn Noord

CONTACT
DIRECTE LINKS
ONDERSTEUNING
OVERIGE LINKS
rdw-logo.png

Copyright 2012 © A1Automotive B.V.  Voor al onze transacties gelden onze bij de K.v.K. te Den Haag gedeponeerde voorwaarden onder nr. 55268463.