top of page

Instructie video's

Manuele invoer via smartphone (SmartLink benodigd)

State-of-the-art tijdsmanagement voor chauffeurs.
Truckfabrikanten en gebruikers profiteren van een naadloze integratie in de voertuigarchitectuur. Met de DTCO 2.2 kunnen nog meer functies worden bediend via de user interfaces in het voertuig, zoals een touchscreen van een boordcomputer of een afstandsbediening in het stuur. Smartphone-gebruikers zullen helemaal van het systeem genieten. Dankzij de integratie met de VDO TIS-Web Driver app en VDO DTCO SmartLink ontstaat een gemakkelijk, snel en slim systeem. Zo zijn bijvoorbeeld alle rusttijden vooraf op de smartphone te configureren en vervolgens met een druk op de knop te verzenden naar de tachograaf. Bovendien is complexe bediening van opnametijden (met de vier-weg knop op de tachograaf), verleden tijd. Ook (invoer)zaken zoals: land van herkomst, bestemming en het maken van prints zijn nu snel en eenvoudig uit te voeren.

VDO Counter (rij- rusttijden teller)

Een van de belangrijkste innovaties is nu af-fabriek beschikbaar: de VDO Counter. Dit is een intelligente calculator die de chauffeur continu op de hoogte houdt van zijn rij- en rusttijden. Dankzij verbeterde algoritmen en ‘plausibiliteitscontrole’, toont de VDO Counter de resterende rij- en rusttijden nog nauw-keuriger. Bovendien houdt het systeem automatisch rekening met bijzondere gebeurtenissen tijdens de reis, zoals tijd die de wagen doorbrengt op veerboten en treinen. Naast de dagelijkse rij- en rusttijden-calculatie, informeert het systeem de chauffeur ook hoeveel rijtijd er over is tot de wekelijkse pauze. Zo kan de chauffeur tot het volgende weekend zijn planning maken. Deze geavanceerde VDO Counter maakt dat chauffeur en fleetmanager optimaal gebruikmaken van de beschikbare werktijd.

VDO Driver App (SmartLink Benodigd)

Met de VDO Driver App kan de bestuurder de functies van de digitale tachograaf eenvoudig en gemakkelijk via de smartphone bedienen. En de wisselwerking tussen de DTCO en smartphone biedt nog meer voordelen. Zo kunnen chauffeurs hun rij- en rusttijden weergegeven op de smartphone in eenvoudige en overzichtelijke grafieken. Daarvoor maakt de VDO Driver App gebruik van de datavan de VDO Counter. Dit programma berekent de resterende rij- en rusttijden in realtime en stuurt ze direct naar het DCTO-scherm of de smartphone. Zo zien bestuurders in één oogopslag hoeveel rijtijd ze nog hebben, of wanneer ze een rustpauze dienen te nemen. Een ander voorbeeld van de functionaliteit is de kalender die uitgebreide bestuurdersinformatie naar de smartphone stuurt bij het in- en uitvoeren van de bestuurderskaart.​

 

 

 

bottom of page