top of page

CODE 95 TRAINING

CCV erkende Code 95 opleidingen

Rijoptimalisatie (Rijvaardigheidsanalyse)

Speerpunten in een schadepreventietraining zijn het reduceren van schade's, het manoeuvreren met vrachtauto's en het borgen van de vaardigheden in het gedrag van de chauffeur.

Lading zekeren

De chauffeur doet kennis op en leert vaardigheden leren voor het veilig vervoeren en zekeren van lading.

Geconditioneerd Vervoer

Indien een chauffeur bederfelijke goederen vervoert moet er worden voldaan aan steeds strengere eisen. Zowel wat de rijvaardigheid betreft en het handelen tijdens het laden en lossen.

Veiligheidscertificaat vorkheftruck/ reachtruck

Veilig en efficiënt leren werken met de vorkheftruck voor de chauffeur en magazijnmedewerker. Via het EVC-traject zijn er diverse mogelijkheden!.

Rijvaardigheid (incl. het nieuwe rijden)

De training “Het Nieuwe Rijden” zorgt voor een beter inzicht in de factoren die de efficiency beïnvloeden in verhouding tot het brandstofverbruik en de veiligheid.

Rijoptimalisatie (Schadepreventie)

Deze opleiding is mogelijk voor alle chauffeurs met of zonder ervaring, voor alle voertuigcategorieën zoals vrachtauto, touringcar en taxi.

Autolaadkraan laden en lossen

De chauffeur leert veilig en efficiënt te werken met een autolaadkraan en de hijsmiddelen.

Manoeuvreren

Tijdens het manoeuvreren leert de chauffeur zijn rijstijl te  optimaliseren en schades te beperken.

ADR

Deze training is bestemd voor o.a. beroepschauffeurs van tankwagens die in het kader van Behaviour Based Safety een periodieke evaluatie van vaardigheden behoeven. (SQAS)

Veilig verplaatsen van lasten

De chauffeur leert het veilig kunnen verplaatsen van lasten en de risico's ervan te beperken.

Bedrijfshulpverlening (BHV)

Met de inwerkingtreding van het Besluit Bedrijfshulpverlening op 1 januari 1994 is voor de werkgever de verplichting ontstaan één of meerdere werknemers aan te wijzen die de bedrijfshulp-verleningstaak op zich neemt.

VCA (Basis & VOL)

Als u aan de slag gaat voor een aannemer, dan moet u in de meeste gevallen een B-VCA diploma hebben. Uw werkgever en opdrachtgevers willen dat er veilig wordt gewerkt, zodat niemand iets overkomt.

Chauffeur LZV

Meer vracht en minder ritten. Met de introductie van de LZV (langere en zwaardere vrachtauto) lijkt een nieuw tijdperk te beginnen. De chauffeur leert hier alles over.

Klantgerichte communicatie

De chauffeur is het visitekaartje van het bedrijf en heeft direct contact met de klanten. Ook binnen het bedrijf zal een chauffeur goed moeten kunnen communiceren met leidinggevenden en collega's.

Chauffeursdag

Deze training kan heel mooi gebruikt worden als personeelsdag. De chauffeursdag is een dag om samen met de chauffeurs items als veiligheid, welzijn en kwaliteit te ervaren.

Behaviour Based Safety

Deze training is bestemd voor o.a. beroepschauffeurs van tankwagens die in het kader van Behaviour Based Safety een periodieke evaluatie van vaardigheden behoeven (SQAS)

bottom of page